Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Reglement BusinessTour

Teams

Elk bedrijf kan per bedrijfskaart één team van drie personen afvaardigen dat officieel meetelt voor het klassement. Een team dient minimaal uit twee personen te bestaan. Ieder team c.q. alle teams dingen mee voor de dagprijs en het eindklassement. Per wedstrijdronde dient bij de inschrijving te worden doorgegeven welke spelers voor welk team uit zullen komen. Spelers zijn gedurende de BusinessTour niet gebonden aan hetzelfde team.

Wedstrijdronden
Elk team mag aan alle, t.w. vier, wedstrijdronden deelnemen. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Spelvorm
De spelvorm is 18 holes individueel stableford volgens de officiële regels van de NGF met flights van drie of vier personen. Indien u op een hole geen wedstrijdpunten meer kunt scoren, dient de bal te worden opgenomen, waarna u weer verder speelt vanaf de volgende hole.

Klassement
Voor het dagklassement telt per wedstrijdronde het gemiddelde van de twee beste 18 holes stableford scores per team. Voor het dagklassement is een prijs beschikbaar voor het beste team.
Voor het eindklassement tellen de drie beste scores van de maximaal vier gespeelde wedstrijdronden. Het team met de hoogste score wint de titel BusinessTour Kampioen van het betreffende jaar en krijgt uiteraard een leuke prijs.

Startlijst en starttijden
Wij proberen altijd zoveel mogelijk verschillende bedrijven in één flight in te delen. Alleen op speciaal verzoek worden maximaal twee personen van één bedrijf samen ingedeeld. Indien dit het geval is, mag u elkaar niet marken.
Wijzigingen m.b.t. flightindeling vinden enkel plaats na toestemming van de wedstrijdleiding. Spelers dienen zich minimaal 30 minuten voor de start bij de inschrijftafel te melden. Men ontvangt dan de scorekaart. De speler met de laagste handicap wordt aangewezen als captain van de flight.

Handicap
Er zal een volle handicapverrekening worden toegepast. De maximaal toegestane handicap voor deelname is 54. Voor de berekening van de score, voor de wedstrijd, wordt uitgegaan van een maximaal handicap van 24. Handicapslagen worden berekend aan de hand van de lokale course/slope rating. Graag vernemen wij alle handicaps ruim voor aanvang van de wedstrijd en bij voorkeur gelijk met de inschrijving van het team. De organisatie heeft het recht tussentijds handicapaanpassingen door te voeren.

Niet qualifying
De BusinessTour is niet automatisch qualifying. Indien u een qualifying kaart wenst te lopen, dient u dat voor aanvang van de wedstrijd in uw flight kenbaar te maken en na afloop zelf te verwerken in uw handicapadministratie. In overleg met de Regel & Hcp commissie is bepaald dat scores van > 36 punten als qualifying kaart worden verwerkt.
Deelnemers met een handicap hoger dan 24, spelen van handicap 24.

Inschrijving
Ruime tijd voor aanvang van iedere wedstrijdronde ontvangt u een uitnodiging voor deelname via de mail. Middels het inschrijfformulier kunt u uw team(s) inschrijven. De inschrijving sluit 2 dagen voorafgaand aan de wedstrijd om 12 uur. Te late inschrijvingen kunnen niet worden gehonoreerd. Bij overschrijding  van een maximum van 108 deelnemers geschiedt plaatsing op volgorde van inschrijving.

Annuleringen
Eventuele annuleringen dienen uiterlijk 4 uur voor aanvang van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding te worden doorgegeven.

Bij gelijke score
Dagklassement

Bij gelijk resultaat wordt de volgorde van de teams op de volgende wijze bepaald:
1. De beste ‘derde score’ (Bij teams van slechts 2 spelers is de derde score 0 punten).
2. Indien nog gelijk: de laagste totaalhandicap van de drie spelers (Bij teams van slechts 2 spelers is de handicap van de derde speler 30).
3. Indien nog gelijk: door loting.

Eindklassement
Bij gelijk resultaat wordt de volgorde van de teams op de volgende wijze bepaald:
1. De beste ‘vierde dag score’ (Indien een team slechts drie maal gespeeld heeft geldt dit als een dagscore van 0 punten).
2. Indien nog gelijk: door loting.

Programma & kosten
Intentie van de BusinessTour is een aantrekkelijke zomeractiviteit te organiseren, waarin u in een zakelijke omgeving samen met een zakelijke relatie kunt golfen en waarbij u of uw relatie wellicht leuke andere contacten opdoet. Op verzoek van leden van de businessclub is er een gezamenlijke, verplichte lunch voorafgaand aan de wedstrijd, gevolgd door een borrel. Bij iedere ronde zal een afsluitende "daghap" dan wel mogelijk een keer een zomerse BBQ aangeboden worden. Deelname hieraan is facultatief.
Vergoeding voor deelname aan het verplichte (horeca)programma bedraagt € 25,50 per persoon exclusief drankjes na afloop van de wedstrijd. Bij aanmelding voor het afsluitende eten geldt er een aantrekkelijke meerprijs van slechts € 14,50 per persoon.
Bij aanmelding voor de wedstrijdronde kan men tevens aangeven hoeveel personen na afloop blijven eten. U kunt tot 24 uur voor aanvang van de wedstrijd kosteloos annuleren. Bij annulering na dit tijdstip zal er  50% van iedere annulering in rekening worden gebracht.