Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

CTG / GEO

De Nederlandse Golf Federatie heeft Committed to Green tot speerpunt van beleid gemaakt en heeft de ambitie het aantal GEO-gecertificeerde banen en clubs in de komende jaren te laten groeien. Het certificaat staat voor een verantwoorde omgang met natuur en milieu door golfbanen.


De Herkenbosche was op 13 maart 2005, als eerste baan in Limburg en als vierde baan in Nederland, één van de eerste banen die gecertificeerd werd. Bij het landelijk opstarten van het toenmalige programma, waarbij 10 pilot-banen (Herkenbosch niet) betrokken waren, bleek al snel dat de wijze waarop de baan in Herkenbosch beheerd werd volledig aansloot bij de gestelde normen voor certificering. Zodoende kon Herkenbosch eerder gecertificeerd worden dan menige pilot-baan.

Met ingang van april 2010 kent het Committed to Green programma een (internationale) certificering door de Golf Environment Organization. De GEO wordt internationaal erkend en gefinancierd door onder meer de European Tour, de EGA, de R&A of St. Andrews en de EGCOA. In de periode april tot en met augustus 2010 heeft er een omzetting plaatsgevonden van de reeds CtG-gecertificeerde banen, waaronder Herkenbosch, naar het GEO-certificaat. Op zaterdag 11 september 2010, tijdens het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club, heeft de heer Ronald Pfeiffer, president van de Nederlandse Golf Federatie, in aanwezigheid van de heer Jonathan Smith, CEO van de Golf Environment Organization Golf, het bijbehorende Environment Organization (GEO)-certificaat aan Herkenbosch uitgereikt.

In 2013 en in 2017 hebben er vervolgens met goed gevolg heraudits plaatsgevonden hetgeen in beide gevallen geleid heeft tot hercertificering, de laatste in februari 2018.