NL

Holbox Junior Open 2023 - Persbericht wedstrijdorganisatie

"In de week van 10 t/m 13 juli is de vierde editie van het Holbox Junior Open gespeeld op de Herkenbosche Golfclub. De bosbaan nabij Roermond was in een perfecte toernooi conditie en dat maakte het toernooi voor 75 deelnemers uit 12 verschillende landen een ware uitdaging en een fantastische ervaring.

Op de Herkenbosche kwam bij de Boys U18 Kieron Kaube uit Duitsland na drie ronden golf als beste uit de bus. Hij komt daarmee op de World Amateur Golf Ranking. Nederlandse talenten Dene Vos, Gianni van der Veeke en Kayden Chang grepen net naast de hoofdprijs. Sybrook talent Jip Kockmann won in de Boys U14 categorie en werd zelfs 5e overall. Michel van Zijl won in de Boys U23. Bij de Girls was het was het eveneens Oranje boven. Britt Op den Winkel (Girls U18), Sophie Korthuijs (Girls U23) en Frederique Evers (Girls U14) wonnen allemaal in hun leeftijdscategorie. Josephine Hellauer uit Oostenrijk en Pia Eide uit Noorwegen legden beslag op de andere podiumplekken. Cas de Vocht werd derde in de U23 en was daarmee de beste speler van Herkenbosch.

Jerry Snetselaar en Sam Janssen kenden op hun homecourse ook een voortreffelijk toernooi. zij speelden zeer constant en waren zeer tevreden over de drie wedstrijddagen. Jerry speelde respectievelijk 80-79-79 en Sam 86-85-85 over 3 dagen.
Gijs Laumen viel helaas door omstandigheden uit, maar toch weer een nieuwe ervaring rijker en dankbaar voor de kans die hem geboden werd met de wildcard voor het toernooi.

Het Holbox Junior Open is één van de toernooien op de Global Junior Golf kalender. Deze golftour voor junioren biedt ca. 30 toernooien op jaarbasis voor talentvolle golfers. De toernooien worden voornamelijk in Europa gespeeld en in Nederland zijn er momenteel twee. Het andere toernooi is in oktober op de Drentsche Golf & Country Club; de Tulip Golf Challenge. Er komt waarschijnlijk nog een toernooi bij in 2024. De Nederlandse toernooien worden gehost door Pro Golf Events. Er wordt in diverse leeftijdscategorieën gestreden, te weten de U23, de U18 en de U14. Deze zomer wordt bij een paar toernooien ook een U12 categorie toegevoegd, waarbij zelfs de heel jonge golfers met een hogere handicap al kunnen proeven aan toernooi golf. Een heel mooie toevoeging ter bevordering van jeugdgolf in het algemeen.

Volgend jaar zal het Holbox Junior Open wederom op de Herkenbosche Golfclub gespeeld worden. De data moeten nog worden vastgelegd, maar deze periode in het jaar begint een traditie ter worden!"