Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL
Ik ontvang graag alle nieuwe berichten van G&CC Herkenbosch:
via e-mail
via RSS
RSS
via Facebook
Geen champagne wedstrijd senioren

Donderdag 6 januari 2022 speelden de senioren matchplay American Stableford. Bij de start van het nieuwe jaar wederom géén champagne. In plaats daarvan was er na 9 holes een worstenbroodje met een drankje te verkrijgen. Natuurlijk is het dan niet zo gezellig als wanneer het clubhuis geopend is maar we moeten er maar het beste van maken. Wederom een matige deelname met maar 24 deelnemers. Dit had
natuurlijk ook te maken met het verbod van buggy`s in de baan, vanwege de nachtvorst en het spelen op wintergreens. Aan het weer lag het zeker niet.Het was een stralende dag. Echt seniorenweer dus. We speelden we matchplay American Stableford met vier punten voor een gewonnen hole en 2 punten voor square. De meesten wisten een goede score neer te zetten. Met 42 punten was Richard Killaars winnaar. Vanwege de versnapering voor allen was er helaas voor hem geen prijsuitreiking. 

Lees meer
Warme ontvangst tijdens koude Nieuwjaarswedstrijd

Zondag 9 januari 2022 was de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. Helaas door de huidige maatregelen in een 'Corona-tijdperk jasje' gestoken. Ondanks dat...werd het een zeer geslaagde dag...
De Gunshot werd omgezet naar 2-bal flights in reguliere starts. Bij het startershuisje, stond op het bord : 'Maak hier een zachte landing tijdens deze harde lockdown. Hier kreeg iedere deelnemer koffie/thee en een heerlijk broodje 'to go' aangeboden door het bestuur. Vervolgens ging de wedstrijd over 9 holes van start met maar liefst 44 deelnemers. In het Beatrix paviljoen achter hole 4, kreeg iedereen bij doorkomst, een heerlijke wildbouillon. Het was best koud en helaas kregen de later gestarte deelnemers ook nog een flinke hagel-, en regenbui te verduren. Maar dat werd snel vergeten door de warme onthaal bij binnenkomst, eenmaal terug bij het startershuisje. Daar werd iedereen opgewacht door onze voorzitter Frederik Nijpjes, die klaar stond om een heerlijke Glühwein én een lekker stuk warme cake uit te reiken.

Een groot 'bedankt' aan het voltallig aanwezige bestuur voor alle goede zorgen. Een dank aan de horeca en aan alle deelnemers.

Saskia Nabers

Top 3 is geworden:1e plaats: Armando Krotje (19 Stableford punten, laatste 3 holes 7 punten)
2e plaats: Jacques Muermans (19 Stableford punten, laatste 3 holes 5 punten)
3e plaats: Hent van Delft (18 Stableford punten, laatste 3 holes 9 punten)

De complete uitslag staat op de website. Gefeliciteerd aan de winnaars en een dankjewel aan iedereen.

Lees meer
Senioren kerstwedstrijd ondanks corona

Vanwege een lock-down was onze traditionele Texas Scramble kerstwedstrijd met na afloop voor de liefhebbers een kerstdiner wederom het niet mogelijk. Het moest een beetje gedownsized worden met twee ballen in de baan. En jammer genoeg zonder gezellige nazit in het restaurant na afloop. In plaats daarvan werd er na 9 holes koffie met overheerlijk kerstbrood aangeboden door de commissie. Door de nachtvorst van de voorgaande dagen was het ook helaas niet mogelijk om een normale ronde af te werken maar moest er op wintergreens gespeeld worden. Dat had natuurlijk wel een positieve uitwerking op de scores. Helaas werden niet alle kaarten ingeleverd. maar van diegene die wel ingeleverd werden, volgt hier de top vier. Met 47 punten op de 4e plaats: Christel Verschure, met 49 punten op plek 3: Lucy Flores, 2e plaats met 51 punten Marjo Knoors en de winnaar met 53 punten was Jeroen Springer. Helaas vandaag en de komende weken ook geen prijzen te verdelen. Voor de eindejaarswedstrijd op donderdag 30 december zullen we weer zorgen voor een  traktatie na 9 holes.

Lees meer
Eagle voor winnend team tijdens CWC

Zondag 14 november stond in het teken van de  tweede CompetitieWinterCup. Met uitzonderlijk goed weer voor november. Geen spatje regen maar ook geen terrasweer. Duidelijke winnaar werd Dames 2 dinsdag vooral door de eagle op hole 18 door Renée Somers en Marjolijn Olsthoorn. Dames 1 haalde 2 pnt minder en werd tweede. Dames senioren behaalde de derde podiumplaats. We kijken we weer terug op een geslaagde wedstrijd! Op naar zaterdag 11 december.

 

Lees meer
'Glow In The Dark Halloween Golf' groot succes

Vrijdag 12 november kwam een gezellige groep 'jeugd' bij elkaar in het clubhuis van de Herkenbosche. De jeugd werd ontvangen met een 'culinair jeugd-diner': frietjes met snacks. Goed verzorgd door de horeca.
Daarna ging de hele groep de baan in en werd de wedstrijd 'Glow In The Dark Halloween Golf' gespeeld. Met alleen een zaklamp, glow in the dark golfballen, golfclubs en goede moed werd de wedstrijd gestart met een gunshot.

Onder het licht van de maan bewogen de flights zich over de aangepaste tweede negen holes, de rode lus. Een met breekstaafjes gemarkeerde teebox en green gaven de richting aan in het donker. De zaklamp werd niet alleen gebruikt voor het opladen van de golfballen, maar ook om het bos af te speuren opzoek naar de 'monsters'. Lekker warme chocomel hielp tegen de schrik. Na al het 'spookachtige golf' werd verzameld bij de vuurkorf waarna de prijsuitreiking plaatsvond.

Lees meer
Vossenjacht mooi slot damesseizoen

Dinsdag 26 oktober speelden de dames traditiegetrouw de Vossenjacht op de slotdag van het seizoen. De kampioenen van het voorgaande jaar zijn hierbij de 'vos'. Ook maakt Mien Ansems tijdens het diner na afloop de winnaressen van de dag- en de jaarprijzen bekend. Het baan- en horecapersoneel wordt getrakteerd op een lekker stukje vlaai. En Rietje van Mechelen die de birdieboom bijhoudt, krijgt er een fraaie ruiker. Het kon gelukkig allemaal weer op deze dinsdag. Een andere mooie traditie is dat de leden van de Damescommissie een welverdiende attentie krijgen van de dames die iedere dinsdag lekker kunnen meespelen. Omdat de slotdag vorig jaar vanwege corona niet door kon gaan, bleef de huldiging van de kampioenen van 2020 beperkt tot een eervolle vermelding.  

De dagprijs was voor Pascale Timmer +5 (+2 laatste 9). Tweede werd  Marij Smits + 5 (+1 laatste 9) en  Agnes Vossen +4 derde. De neary was voor Diny Cloosterman die tevens haar allereerste birdie ever scoorde. De nearest to the line was voor Diny Kiel.

 

Lees meer
Superdag Michel Stassen Bokaal

De jaarlijkse strijd om de Michel Stassen Bokaal werd zaterdag 23 oktober een geweldige happening. De organisatie was top. Ook de catering vooraf, in de baan en na afloop was prima voor elkaar.
De uitslag van de gisteren gespeelde Michel Stassen Bokaal:

1e Oscar Oskar Herold - Giel Vaessen - Han Lammers - Karin Hendrikx met 56 slagen netto
2e Marcel Vervuurt - Marij Raeven - Rietje van Mechelen - Michael Dentist met 59 slagen netto
3e Gerard Peeters - Kees Bruinsma - Leo Verschure - Sonja Bleijlevens met 61 slagen netto

Lees meer
Jannen en jubilarissen in het zonnetje

Na afloop van de Michel Stassenbokaal zaterdag 23 oktober, nam de vereniging officieel afscheid van voorzitter Jan Hol en zijn rechterhand vice voorzitter Jan Hodselmans. Vanwege zijn grote verdiensten kreeg Jan Hol een zitbank met inscriptie. Ook werden de leden van het eerste uur in het zonnetje gezet.

Lees meer
Kampioenen 2021 bekend!

Zaterdag 23 oktober werden de kampioenen van 2021 gehuldigd.

Foursomes Knock-out A cat: Jacques Muermans en Stijn Kant
Foursomes Knock-out B cat: Jo Housmans en Martin Houben.

Single Knock-out A cat: Jerry Snetselaar
Single Knock-out B cat: Sjra Hulsbosch

Overall MM A cat: Jerry Snetselaar
Overall MM B cat: Lieke Lubrecht

Golfer vh jaar B cat: Paul de Ruijter|
Golfster vh jaar B cat: Dominique Houben

Golfer vh jaar A cat: Jerry Snetselaar
Golfster vh jaar A cat: Stefanie Dielen

Gefeliciteerd allemaal!

Lees meer
Competitie Winter Cup van start

Zondag 17 oktober is de Competitie Winter Cup van start gegaan. Het was een heerlijke najaarsdag met achteraf een lekker drankje op het terras. Leuke flights waarin Greensome Stableford werd gespeeld om te oefenen met eigen team-genoot. In de serie van zes wedstrijden, tellen beste vijf scores per team. Dus elk team kan nog vijf goeie scores neerzetten! Deze kansen kunnen verzilverd worden op zondag 14 november en zaterdag 11 december 2021. En vervolgens op zaterdag 8 januari 2022, zondag 13 februari en zaterdag 12 maart 2022.

Dian America
Competitie Begeleidings Commissie

Lees meer
Sweepstake Senioren: altijd gezellig!

Donderdag 14 oktober stond in het teken van de jaarlijkse Sweepstake wedstrijd bij de senioren. Er wordt dan geen inschrijfgeld betaald, maar iedereen brengt een fles wijn mee. De winnaar mag vijf flessen kiezen, de nummer 2, vier en de nummer 3 drie. De flessen die dan nog over zijn, worden verloot onder de minder succesvolle spelers die nog aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking. Deze wedstrijd biedt absoluut de grootste kans om in de prijzen te vallen. Sonja Bleijlevens werd eerste met 37 punten en kon daarmee haar wijnvoorraad aardig uitbreiden. Jeu Nijssen (36) en Stephan Koopman (35) idem dito.

Lees meer
Betaalgemak voor de leden bij de horeca met de MyDealz betaalapp

Leden van de Herkenbosche kunnen vanaf nu gebruik maken van de betaalapp MyDealz om het afrekenen bij onze horeca te vergemakkelijken. Onze medewerkers nemen de bestelling op en kunnen direct van uw betaaltegoed afboeken. Bij vertrek hoeft niet nog langs de kassa gegaan te worden of gewacht te worden om te kunnen afrekenen. Bijkomend voordeel is dat u altijd de bestelling kan nakijken en zelfs de hele bestelhistorie kan inzien.

Lees meer
Commissiedag jaarlijks feestje

De Commissiedag is een jaarlijk terugkerend feestje waarbij de commissieleden in het zonnetje worden gezet door het bestuur van de vereniging. Nieuwbakken voorzitter Frederik Nijpjes, ondersteund door Petra Solberg en Patrick Bocken, tekenden voor een vlekkeloze organisatie van deze dag op zaterdag 2 oktober. De wedstrijd werd zeer verdiend gewonnen door het team van Marc America, Alfred Hoogland, Monique Koopman en Désirée Meijers. De tweede prijs was voor het 3-koppige team van Patrick Bocken, Ger Nissen en Agnes Vossen. De derde plek was voor Mien Ansems, Paul Kant, Hans Leufkens en Annie Timmermans.

Voor de persoonlijke winst kwam deze zaterdag pure 'girl power' aan bod. Zowel de 'nearest to the line' op de Muermans hole en 'neary' op hole 7 werden allebei gewonnen door een dame. Sonja Bleijlevens en Karin op 't Veld. Proficiat! Helaas bleek de 'girl power' van de enige flight van 3-dames niet sterk genoeg om in de team-prijzen te vallen. 

 

Lees meer
Hole-in-one voor Paul Rutten tijdens 4BBB

Tijdens het koppelspel 4BBB bij de Seniorencommissie op donderdag 16 september telde de beste score op iedere hole van het koppel voor de eindscore. Dat gaf natuurlijk interessante uitslagen. Speelden beide spelers hun hole goed, dan was het makkelijk kiezen. Bij een mindere hole waarbij zelfs nullen genoteerd moesten worden, zakte de totaalscore natuurlijk behoorlijk onder het gemiddelde.                                              Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld, op woensdag nog een complete regendag, en nu liet de zon liet zich regelmatig zien en de temperatuur steeg gaandeweg naar zo'n 20 graden. De scores van de meeste flights lieten ook flinke stijgingen zien. Een mooie prestatie was er op deze dag voor Paul Rutten die op hole 7 geel een hole-in-one liet noteren. Zelf was hij er nogal bescheiden over, maar het is toch een unieke prestatie die niet voor iedere golfer is weggelegd. Proficiat Paul!

                                                           

Lees meer
Rabbit 2021

Gelukkig zijn dit jaar weer alle Rabbit-avonden gespeeld. We begonnen met de Winterrabbit op 31 januari, een drukbezochte middag met 54 deelnemers. Op 28 april speelden we de eerste Rabbit en op 1 september hebben we de 9 Rabbitavonden afgesloten met een wedstrijd op de rode lus, een neary op hole 13, een chippingcontest en een pitchwedstrijdje. Het waren allemaal gezellige avonden met over het algemeen droog en mooi weer. Bij de dames is de Rabbit gewonnen door Quirine Peters gevolgd door Karin Smit en Marlie Niëns. Bij de heren is de winnaar Armando Krotjé, met Patrick Maes en Hen Verberkt als 2e en 3e. Bij deze willen we alle begeleiders bedanken. Hopelijk doen jullie volgend jaar weer mee!

Zaterdag 18 september spelen wij de Rabbit Invitational, een middag voor nieuwe leden en Rabbits, eventueel met introducé(e). Tim Wilbers verzorgt dan een clinic, gevolgd door een wedstrijdje op de par 3 en een Texas scramble wedstrijd op de grote baan. Voor informatie over de Rabbit (Invitational) mail naar: Nieuwe-Leden@gccdeherkenbosche.nl

 

Lees meer
Mannen domineren uitslag St. -Andrews

Maandag 30 augustus werd voor de laatste keer het St.- Andrews toernooi gehouden met de 'oude' bezetting. Het werd een onvergetelijke dag. Goede georganiseerd, prima gecaterd en vooral heel gezellig. Maar liefst 120 deelnemers streden in flights van 4 om de hoogste eer. Opvallend is dat de winnende flights louter uit mannen bestonden. De 1ste plaats was voor het team van Ralf Peeters, Gino van Essen, Juul Gielen en Tom van Rijswijk met een netto score van 58 slagen. De 2de plek was voor Alfred Hoogland, Frederik Nijpjens, Ivo Boer en Marten Hegger. Netto score 59 slagen (beter laatste 9 holes). En de derde plaats was voor:
Marcel Vervuurt, Edwin Vervuurt, Michael Neefs en Hein Timmermans. Netto score 59 slagen.

 

Lees meer
Feestelijke Finals St.-Andrews

Met een bijzonder feestelijke golfwedstrijd, de St- Andrews Finals, nam de Herkenbosche maandag 30 augustus afscheid van het horecateam van restaurant St. -Andrews. Het weer kon beter, maar de sfeer was top. De catering was prima voor elkaar. Er waren bloemen voor de dames en hopelijk heeft de sponsortombola ook nog een leuk zakcentje opgeleverd.   

De uitslag van de wedstrijd volgt.

Lees meer
Heerlijke Damesgolfdag

Wat een heerlijke golfdag was het vandaag, dinsdag 24 augustus. Het weer was super met af en toe een windje. Gezellige flights en als afsluiter een lekkere kop stevige minestrone soep met brood op een zonnig terras. Wie doet ons wat? Daarbij hebben we ook nog eens 3 winnende teams: 1e plaats: Marij Raeven en Christel Verschure met 40 punten. Op de 2e plaats: Monique Koopman en Pascale Timmer met 39 punten. De 3e plaats was voor Marij Smits en Truus Ophuizen met 37 punten. Marjan Suilen scoorde een birdie op hole 7. Allemaal van harte gefeliciteerd en tot de volgende keer!

Met golfgroet, namens de Damescommissie 

Agnes Vossen

Lees meer
Udo Nabers Par-3 Kampioen

Zondag 15 augustus 2021 stond in het teken van het Par-3 Kampioenschap. Het  werd een fantastische wedstrijd over drie rondes op onze mooie Par-3 baan van GCC De Herkenbosche.
Vanaf 10.00 uur gestart met twee-bal flights en één drie-bal. Na twee rondes een gezellige pauze, onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Ondertussen werd de indeling voor de 3e ronde bekend gemaakt. Er werd gespeeld om de Par-3 Kampioenschaps Trofee voor de beste Bruto score, en verder om de beste Netto scores van zowel de A als de B categorie. 

 

Uitslag:
Beste Bruto score 'Overall winnaar':  Udo Nabers met 78 slagen.

1e prijs Netto Categorie A:
Ger Nissen (81 slagen)

1e prijs Netto Categorie B:
Jo Bleijlevens (82 slagen)

Een zeer geslaagde dag met prachtig weer en leuke competitie onderling. Met dank aan alle deelnemers.Volgend jaar zéker weer op de agenda met hopelijk nóg meer deelnemers.

De Wedstrijdcommissie.

Lees meer
President's Cup 2021

Zaterdag 17 juli is er gestreden om de President's Cup 2021. De definitieve uitslag heeft op zich laten wachten vanwege het nader bekijken van de reglementen, hierdoor is Oskar Herold als winnaar uitgeroepen.
Op iedere hole was de netto score van onze Voorzitter aan de vlag gehangen. Iedere speler met een betere netto score noteerde een + op de scorekaart, bij een mindere score een - en bij een gelijke score een 0. Dit leverde per saldo een score op van +9 voor Oskar Herold en is hiermee zeer verdiend de winnaar van de President's Cup.

Lees meer
Regen geen spelbreker Lady invites man

Dinsdag 13 juli werd de jubileumweek ingezet met de altijd goed bezochte Lady invites man. Dit keer waren er zelfs meer dan 100 aanmeldingen. Petje af voor de organisatie die vanwege de coronacijfers last minute het programma moest aanpassen. Koffie met gebak werd geschrapt evenals de muziek na afloop. Ook moest iedereen op zijn plek blijven zitten. Desondanks was het een hele leuke en gezellige dag voor de deelnemers. De eerste plaats met 34 pt was voor Karin Bruinsma en Cas de Vocht 16 op de tweede 9 holes. Tweede werden Karin op het Veld met Martin Houben ook met 34 pt, 15 op de tweede 9 holes. 3e plaats was voor (correctie) Marij Smits en Jeu Nijssen ook met 34 pt 14 pt tweede 9 holes en 8 pt op de laatste 6 holes. De Neary dames hole 7 was voor Marij Raeven. Neary heren hole 15 Geert Grevink en Nearest to the line dames Monique Hoogland en Marja Pilgram beide op de lijn! Bij de heren was deze eer voor Ron Hendrickx. 

Lees meer
Uitstapje Gendersteijn Senioren

De Seniorencommissie heeft een uitstapje naar Gendersteijn gepland op donderdag 8 juli. Voor dit gezellige uitstapje zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Dagprogramma:

10.00-11.00 uur: Ontvangst met koffie en Bossche bol
11.00-12.10 uur: Starttijden op geel en rood
Vanaf 16.30 uur: Bittergarnituur met evt. een drankje
Vanaf 17.00: Chef special dagschotel
Op verzoek is de dagschotel ook vegetarisch of rekening houdend met allergieën te bestellen. Verdere informatie wat betreft de dagschotel volgt.   
De kosten bedragen zover bekend 56,25 euro p.p. (excl.drankjes). Inschrijven kan via mijn golfpagina/wedstrijden. Er is ruimte voor 25 personen dus snel inschrijven zou ik zeggen.Op naar een mooie golf dag in Veldhoven.
 

De Senioren Commissie

Lees meer
In memoriam: Leo van den Born
   


Leo van den Born  24.02.1951 † 06.05.2021

Donderdag 6 mei bereikte ons het droeve bericht dat ons bestuurslid en secretaris van de vereniging, Leo van den Born, is overleden. Het valt moeilijk te bevatten dat deze aimabele man, gedreven en betrokken bestuurder en fervente golfer niet meer in ons midden is.

Lees meer