Verslag Holbox Junior Open - Rick Hessing overall winnaar met -2 over 3 dagen

Het Holbox Junior Open was weer een prachtig succes!

Persbericht - ProGolf Events
De laatste speeldag was er eentje met iets minder zonneschijn, al hadden een aantal spelers daar helemaal geen last van. De greenkeeping staff had de baan nog een keer voorzien van een goede maaibeurt en de greens werden zelfs nog een keer gerold, waardoor de baan een prachtig visitekaartje was naar alle deelnemers en ook naar alle ouders en toeschouwers.

Bij de dames leek het lang af te stevenen op een play-off, echter op hole 18 liep het nog anders. Maja Dultinger uit Oostenrijk legde beslag op de derde plek. Koninklijke Haagsche speelster Charlotte Roodenburg werd tweede met een mooie slotronde van 72 en Antonia Steiner uit Duitsland wint het toernooi, door op hole 18 een birdie te maken en met één slag minder aan het langste eind te trekken. In de U14 boys categorie zag het podium er qua nationaliteiten hetzelfde uit als bij de dames. Raphael Aigner wordt derde, Hugo Stoker tweede en Tom-Erik Froese wint met een laatste ronde van twee onder par en een totaal van 225 slagen.

Bij de heren in de U18 categorie waren Dene Vos en Joep van Arnhem respectievelijk derde en tweede. De uit Duitsland afkomstige Bastian Graf ging vanaf dag 1 aan de leiding en liet die niet meer los. Hij won met één slag onder par het klassement. Michel van Zijl en Tycho van der Velde moesten Rick Hessing, lid van De Koepel, voor laten gaan in de U23 categorie. Rick sloot de dag af in een ronde 69 en won ook nog eens het overall klassement.

We kijken terug op een prachtig toernooi op De Herkenbosche. Met hoofdsponsor Holbox, de andere sponsoren en alle medewerkers en clubvrijwilligers was het weer fantastisch samenwerken. We zijn vast van plan om in 2023 wederom een Global Junior Golf toernooi naar de Herkenbosche te brengen. Iedereen hartelijk dank voor alle hulp en gastvrijheid!

Met vriendelijke groeten, kind regards,
Martin van der Schans
Pro Golf Events

Hieronder ziet u nog een aantal foto's van het toernooi om een beetje de sfeer te proeven, mocht u er niet bij zijn geweest.