Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Horeca protocol

Protocol Horeca bij opening / Huisregels per 5 juni 2021

(overeenkomstig de richtlijnen die op dit moment gelden vanuit het RIVM)

Richtlijnen vanuit de overheid (welke in de basis sowieso gelden c.q. toegepast worden)

Eet- en drinkgelegenheden en terrassen mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00 uur.
- Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.
- Aan een tafel zitten maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
- Per ruimte geldt een maximum van 50 personen.
- Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
- De bezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
- Er is geen zelfbediening.
- Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers van hun plek. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.
- Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.
- De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.


Hoe hebben wij dit vertaald naar een zo optimaal mogelijke, passende en praktische toepassing?

CLUBHUIS/BRASSERIE, RESTAURANT EN TERRAS

Geopend van 09.00 uur tot maximaal 22.00 uur
- Max 50 personen in totaal per zit op het terras én per binnenruimte
- Max 4 personen per tafel, op 1,5 m. afstand van elkaar. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden (die dus ook op het zelfde adres wonen!) en kinderen tot en met 12 jaar


Reserveren
Indien u NA het golfen gebruik wenst te maken van ons terras is dit mogelijk d.m.v. een reservering. Reserveren kan zowel bij de horeca zelf als ook via de receptie.

Reserveringsaanvragen bij voorkeur via reserveringen@st-andrews.nl waarbij aan te geven;

Naam
- Aantal personen
- De tijd van reservering (hierbij houden wij rekening met uw starttijd)

Uiteraard kunt u ook spontaan besluiten om gebruik te maken van onze horeca (door op DAT moment nog te reserveren), maar houdt u er dan wel rekening mee dat gezien het (voorlopige) beperkte aantal zitplaatsen op ons terras de kans bestaat dat er geen tafel beschikbaar is.

Ontvangst gasten
De entree is weer gewoon toegankelijk via de centrale hal als ook via alle clubhuisdeuren grenzend aan het terras.
Ook nu nog dient u zich even te melden bij een van onze medewerkers.
Hier wordt uw reservering gecheckt en wordt u verzocht uw handen te desinfecteren.
Tevens volgt een verplichte verificatie van gezondheid door het personeel.
Vervolgens zijn wij verplicht alle bezoekers te vragen om hun contactgegevens beschikbaar te stellen ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek.
Bij verplaatsing in het clubhuis/restaurant of op het terras wordt u verzocht een mondmasker te dragen. Zodra u plaats heeft genomen mag dit weer af.

Placeren gasten + informeren route
Na de “ontvangst” verwijzen wij u naar de voor u gereserveerde tafel.
Er zijn vaste zitplaatsen, waar u verzocht wordt tijdens uw bezoek ook te blijven zitten.
Dit ter voorkoming van te veel beweging, waardoor de RIVM-richtlijnen in het geding komen.

Alle tafels (zowel binnen als ook buiten) hebben een vaste plek en hiermee mag dus niet geschoven worden, tenzij een van onze medewerkers dit doet.
Ook het aantal stoelen per tafel is vastgesteld en mag niet uitgebreid worden.
Alle stoelen staan op 1,5 m afstand van elkaar én van de plek waar de bedieningsmedewerker contact heeft met u als gast.

Hier wordt u nogmaals geattendeerd op de geldende huisregels.

Bij het niet naleven van de huisregels, zullen we u hierop wijzen en indien nodig zijn we verplicht u te verzoeken de locatie vroegtijdig te verlaten.

Groepen gasten van meer dan 4 personen, zullen over meerdere tafels verdeeld worden.
Het maximale aantal personen dat wij mogen plaatsen aan onze tafels is 4.

N.B. Uitgezonderd van dit maximum per tafel zijn kinderen t/m 12 jaar en personen uit het zelfde huishouden (die dus ook op het zelfde adres wonen!). Als u van deze uitzondering gebruik wenst te maken verzoeken we u dit bij de “reservering” kenbaar te maken, opdat wij de tafel voor u kunnen voorbereiden.

Opnemen eten & drinken
Het opnemen van uw bestelling gebeurt door de bediening. Er is géén zelfbediening mogelijk.
Onze actuele menukaart krijgt u aangereikt door ons personeel.
De bediening komt bij u aan tafel en neemt hier op gepaste afstand de bestelling op.
Bestek wordt op de dientafel bij de gast gelegd. We gebruiken hiervoor bestekzakjes.

Ter info
Naast het verplichte dragen van een mondmasker, wordt al ons personeel geacht elk half uur zijn/haar handen te reinigen met water en zeep. Dit wordt geregistreerd op een aftekenlijst.
Elk medewerker heeft tevens haar/zijn vaste werkplek.
De foodloper (draagt altijd handschoenen!) is degene die in de keuken de gerechten van de keuken naar u, de gast, brengt.

Afrekenen en route gasten
Het afrekenen dient bij voorkeur plaats te vinden aan uw eigen tafel.
Bent u in het bezit van een VIP-account met een daarbij behorend pasje, dan vragen we u bij de bestelling hier direct mee af te rekenen.

N.B. opwaarderen van de VIP-pasjes, bij voorkeur tot € 50,- contactloos.

Alle overige rekeningen zullen gepresenteerd worden in een rekeningenmapje aan tafel.

Pinbetaling (contactloos) heeft onze voorkeur, maar contant mag desgewenst ook.
Pinnen/creditcard met pincode kan enkel onder begeleiding van een bedieningsmedewerker (op 1,5 meter afstand) binnen plaatsvinden. Hierbij is het dragen van een mondmasker weer verplicht.
Dit heeft niet de voorkeur.

N.B. na elk contact zal door het bedienend personeel de pinterminal gedesinfecteerd te worden.
Bij contante betalingen wordt het geld door de gast in/op het rekeningenmapje op de tafel neergelegd, zodat het personeel het van daar uit kan pakken en retourneren.

Volgende zit of einde avond
Na uw vertrek zal alles schoongemaakt en ontsmet worden met desinfectiespray voor de volgende gast(en).

We wensen u (weer) een heerlijk verblijf toe.
Team de Herkenbosche

Bent u geïnteresseerd in het actuele en volledige protocol van Koninklijke Horeca Nederland klik dan hier.